Marie-Francoise Gorwa-Grauslund

9:30-10:00

Föreläsare och forskare på LTH. Hon forskar inom metabol teknologi om bland annat mikrobiell omvandling av lignin. Hennes inspirationsföreläsning kommer att vara på engelska och kommer handla om “the role of metabolic engineering in industrial biotechnology”.

Bernt Nilsson

10:15-10:45

Är professor för Institutionen för Kemiteknik på LTH och föreläser bland annat inom Transportprocesser för studenterna i årskurs två på Kemi- och Bioteknikprogrammet. Han forskar inom kromatografiprocesser för rening av terapeutiska proteiner. På inspriationsföreläsningen ska han berätta om “Smarta minifabriker för biologiska läkemedel”.

Charlotte Erlansson-Albertsson

11:00-11:30

Är professor i medicinsk och fysiologisk kemi på Lund Universitet. Hon forskar också om hur spenatextrakt kan ha effekt på aptitregleringen, kroppsvikt och energibalansen. Dessutom har hon skrivit ett antal läroböcker inom cellbiologi och hur maten påverkar vår hälsa.

Ulf Ellervik

13:30-14:15

...Är professor på Lunds Universitet och föreläser inom kemi. Han har dessutom skrivit ett antal böcker inom ämnet, varit sommarpratare i P1, gjort en serie på UR Play och deltagit i Skavlan. Under lördagen kommer han inspirera med sin föreläsning om Ond kemi.

Fotograf: Freddy Billquist

Eva Nordberg Karlsson

14:30-15:00

Professor inom bioteknik och forskar bland annat om kolhydratmodifierande enzymer och termofila och värmestabila enzymer. Hon har även jobbat med projektet ProSeaFood: Innovativ bearbetning av tång.